Delson or Sherman Architects PC

SOHO DUPLEX

For this Soho duplex, we combined two flats with a new rear extension.  The resulting residence expands as you move through it.  For instance, given the low entry, we dropped the floor of the rear extension to gain ceiling height.

The space expands further with an outdoor room off the living room.  A chimney with indoor and outdoor fireplaces bisects the rear glass wall.  And finally, the treads of the new stair cantilever from a bank of cabinets.

As a result of dropping the floor, we gained a surplus of garden levels:  a sunken terrace outside the living room, an arboreal backyard beyond, and a green roof off the master bedroom.

 

PROJECT INFO

Location                                      Soho, Manhattan

Size                                               1800 s.f.

Year Complete                         2010

General Contractor               Tatra Renovation

Expediter                                  J. Callahan Consulting

Photographer                         Catherine Tighe

Soho-Duplex_06
Soho-Duplex_05
1_Soho-Duplex_03
Soho-Duplex_04
Soho-Duplex_11
Soho-Duplex_10
Soho-Duplex_02
Soho-Duplex_07
Soho-Duplex_01
Soho-Duplex_08
soho-duplex
previous arrow
next arrow