West End Avenue Apartment

A great design can make something out of nothing.  Take this West End Avenue apartment, for example.  Without losing a single room of the old unit, we added a powder room, a laundry room, and a home office.  On top of that, we also increased storage and open space.  Our new layout is not only more efficient; it’s also more beautiful.

In the foyer, new coat closets flank an alcove bench for removing shoes.  Activating the center hall, metallic barn doors slide along a long shared track.  Across from these, a room-dividing bookshelf glows with translucent panels.  Seamless ash kitchen cabinets smooth out the once lumpy room.  And lastly, new acoustically-isolated bamboo floors unify the various rooms into a consonant whole.

Project Info

Location
Upper West Side, Manhattan
Size
2200 s.f.
Year Complete
2017
 
 
General Contractor
Dynamic Reconstruction
MEP Engineer
Fusion Systems Engineering DPC
Expediter
J. Callahan Consulting
Photographer
Jason Schmidt