Carroll Gardens Row House

We magnified the small footprint of this row house by merging it with the outdoors.  To blur the boundary to the garden, we swapped a glass storefront for the rear wall of the house.  Then we amplified the effect by extending the same bluestone flooring and stucco walls inside and out.  As a result, the little garden became an outdoor room, while the interior living area stretched into the green space.

Inside, a narrow stair spreads to palatial width as it lands in the living room.  The skylight above diffuses its light through a wall of colored glass rondels.

A flush teak shower floor recalls a beach house.  And daylight ripples down a stone wall, and so raises a tiny meditation room to the sublime.

Project Info

Location
Carroll Gardens, Brooklyn
Size
2500 s.f.
Year Complete
2007
 
 
General Contractor
Hamilton Renovation
Structural Engineer
Angelos Georgopoulos, PC
Expediter
Scott Schnall, P.E.
Photographer
Catherine Tighe