Ft. Greene Brownstone

From the street, this project is a picture-perfect landmark brownstone restoration.  We carefully rebuilt the lost stoop, for instance, with new cast-iron balusters.  And we replaced the severed stone ledges and window ornament using original castings.

Inside, though, we packed the house with spatial surprises.  The kitchen overlooks a double-height living room with book shelves two stories high.  The glass rear wall retracts to open the house to the garden.  And a high catwalk leads to a children’s reading nook with a window seat perched over the garden.

We hid the powder room halfway up a stair landing.  A stair made of a folded sheet of perf steel leads to the basement.  A walkable skylight turns the cellar into a spa-like home gym.  And lastly, reclaimed heart pine flooring runs up the walls to screen off the master tub and vanity.

Project Info

Location
Ft. Greene, Brooklyn
Size
4,500 s.f.
Year Complete
2020
 
 
General Contractor
Visionary Building Corp.
Structural Engineer
Angelos Georgopoulos, PC
MEP Engineer
Adal Engineering PLLC
Expediter
CODE LLC
Photographer
Jason Schmidt