Chelsea Penthouse

Our client, a renowned set designer, inspired us to fill this Chelsea penthouse with surprises. In the library, pivoting bookcases reveal a secret Murphy bed.  We also hid an entry closet behind a row of heirloom Chinese screens in fitted wood panels.  A giant cube with a corner cut out for a fireplace both defines and divides the public rooms.

The spiral stair is glowing glass, lit by a skylight above.  And finally, in the master suite upstairs, a wall of fiber-optic tubes divides bedroom from bath.

Project Info

Location
Chelsea, Manhattan
Size
2500 s.f.
Year Complete
2004
 
 
General Contractor
Hamilton Renovation
Structural Engineer
Angelos Georgopoulos, PC
Expediter
Jeffrey Wittenstein
Photographer
Catherine Tighe
zinc cube with cutaway fireplace in Chelsea penthouse