Park Slope Townhouse

While the Brooklyn architects carefully restored this majestic limestone row house, their new insertions were sleekly modern.  This high contrast shows in details like the cast glass globes hung over the ornate wood stair.

They used soapstone not only for the kitchen counters, but also for the baseboards and floor border.  And a mod stained glass door lightens the heavy wood wainscot of a traditional dining room.

Downstairs, an oversized aquarium gives the TV room an under-water vibe.  And out of doors, they sculpted the garden and rooftop into open-air rooms for dining and lounging.

Project Info

Location
Park Slope, Brooklyn
Size
4,500 s.f.
Year Complete
2011
 
 
General Contractor
Tatra Renovation
Structural Engineer
Angelos Georgopoulos, PC
Expediter
J. Callahan Consulting
Photographer
Jason Schmidt