Greenwood Studios

This building had been a sweat shop, and it showed.  The interior was dark and cluttered, with a few small windows punched through the facades.

To make the most of the tiny budget, the Brooklyn architects cut giant windows into the outer walls.  This one upgrade took the building from messy to monumental.  Now, the once dark interiors have expansive views of Greenwood Cemetery and the harbor beyond.  And broad squares of sunlight wash over floors of polished concrete and maple plywood sliced into planks.  The once squalid cave now serves as airy design studios.

Project Info

Location
Greenwood Heights, Brooklyn
Size
2500 s.f.
Year Complete
2016
 
 
General Contractor
All Dimension Construction
Structural Engineer
Angelos Georgopoulos, PC
Expediter
J. Callahan Consulting
Brooklyn architects transformed the commercial building