Upper East Side Apartment

A few surgical interventions dramatically changed the use of this Upper East Side apartment. The apartment overlooked the gorgeously landscaped inner courtyard of a landmarked building. But it had no laundry room and no central AC. The flooring was a mishmash of types and levels. And the small kitchen was hidden down a long hall by the servants’ quarters.

We doubled the size of the kitchen for a whole family to use, giving it two windows and connecting it directly to the dining room. The countertops and backsplashes are charcoal gray concrete. Now, you get a long view from the kitchen all the way to the living room windows.

We tucked a laundry room into the hall to the service door, with a tackboard wall and 9′ of countertop. The servants’ quarters are now a guest room and a home office. Every room has new bookshelves and narrow oak flooring. And the new central air system is completely hidden behind and above closets.

PROJECT INFO
Location
Upper East Side Apartment
Year Completed
2022
General Contractor
PH Custom Home Inc.
Expediter
CODE, LLC
Photographer
Kyle Knodell