Delson or Sherman Architects PC

FT. GREENE BROWNSTONE

From the street, this project is a picture-perfect landmark brownstone restoration.  We carefully rebuilt the lost stoop, for instance, with new cast-iron balusters.  And we replaced the severed stone ledges and window ornament using original castings.

Inside, though, we packed the house with spatial surprises.  The kitchen overlooks a double-height living room with book shelves two stories high.  The glass rear wall retracts to open the house to the garden.  And a high catwalk leads to a children’s reading nook with a window seat perched over the garden.

We hid the powder room halfway up a stair landing.  A stair made of a folded sheet of perf steel leads to the basement.  A walkable skylight turns the cellar into a spa-like home gym.  And lastly, reclaimed heart pine flooring runs up the walls to screen off the master tub and vanity.

 

PROJECT INFO

Location                                     Ft. Greene, Brooklyn

Size                                              4500 s.f.

Year Complete                        2020

General Contractor              Visionary Building Corp.

Structural Engineer             Angelos Georgopoulos, PC

MEP Engineer                       Adal Engineering PLLC

Expediter                                CODE LLC

Photographer                       Jason Schmidt

westend_00333840
westend_008694
westend_008694
westend_00333840
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_0049515569
westend_0014
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
westend_008694
previous arrow
next arrow