Delson or Sherman Architects PC

CARROLL GARDENS ROW HOUSE

We magnified the small footprint of this row house by merging it with the outdoors.  To blur the boundary to the garden, we swapped a glass storefront for the rear wall of the house.  Then we amplified the effect by extending the same bluestone flooring and stucco walls inside and out.  As a result, the little garden became an outdoor room, while the interior living area stretched into the green space.

Inside, a narrow stair spreads to palatial width as it lands in the living room.  The skylight above diffuses its light through a wall of colored glass rondels.

A flush teak shower floor recalls a beach house.  And daylight ripples down a stone wall, and so raises a tiny meditation room to the sublime.

 

PROJECT INFO

Location                                       Carroll Gardens, Brooklyn

Size                                                2500 s.f.

Year Complete                          2007

General Contractor                Hamilton Renovation

Structural Engineer                Angelos Georgopoulos, PC

Expediter                                   Scott Schnall, P.E.

Photographer                          Catherine Tighe

Carroll-Gardens-Row-House_01
1_Carroll-Gardens-Row-House_02
Carroll-Gardens-Row-House_03
Carroll-Gardens-Row-House_04
Carroll-Gardens-Row-House_05
Carroll-Gardens-Row-House_06
Carroll-Gardens-Row-House_07
Carroll-Gardens-Row-House_08
Carroll-Gardens-Row-House_09
Carroll-Gardens-Row-House_10
carroll-gardens-row-house
previous arrow
next arrow