Delson or Sherman Architects PC

BOERUM HILL HOUSE

This landmark-district building was falling into the street.  To stabilize the structure, we had to rebuild a 30′ long masonry wall and add heavy timber trusses.

But by leaving these elements exposed, we evoked the origins of the Boerum Hill house.  Before our conversion, it was a church.  And before that, a warehouse.  Adding a cast-iron stove and an open stair, we kept the building’s industrial character and basic plan.

Deep skylights now light the double-height space, furnished with a 20′ long table made of fir planks.  Small spaces on and under the old choir loft make for cozy alternatives to the big room.

 

PROJECT INFO

Location                                     Boerum Hill, Brooklyn, NY

Size                                              5600 SF

Year Complete                         2017

General Contractor               Tatra Renovation

MEP Engineer                          Kohler Ronan, LLC

Structural Engineer                Angelos Georgopoulos

Expediter                                   J. Callahan Consulting, Inc.

Photographer                          Jason Schmidt

Slide
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
soho1
previous arrow
next arrow