Park Slope Renovation

The owners assumed they’d have to enlarge this intact row house to cover all their needs. But we found that a more efficient layout created ample room for their entire program.  While we restored and re-created period details, we offset these with modern accents that allow for casual living.  In the kitchen and dining room, minimalist cabinets and bright colors complement the dark wood moldings and restored parquet floor.  We rebuilt the rotted rear extension to support a new deck for outdoor dining.  To this, we added built-in planters and a stair to the garden. Upstairs, we designed a family room with colorful built-in shelves wired for TV and sound. This still left room for a full-size laundry to cut trips to the cellar. Upgrading the tenant flat, we added a shared vestibule and owner’s mudroom to the garden level.

photos: Brett Beyer