Park Slope Renovation

The owners assumed they’d have to enlarge this intact row house to fit their program. But their Brooklyn architects discovered so much wasted space that, once reconfigured, everything fit.  Though they restored and re-created period details, the architects offset these with modern accents that allow for casual living.  In the kitchen and dining room, minimalist cabinets and bright colors complement the dark wood moldings and restored parquet floor.  The architects rebuilt the rotted rear extension to support a new deck for outdoor dining.  To this, they added built-in planters and a stair to the garden. Upstairs, they designed a family room with colorful built-in shelves wired for TV and sound. This still left room for a full-size laundry to cut trips to the cellar. Upgrading the tenant flat, they added a shared vestibule and owner’s mudroom to the garden level.

photos: Brett Beyer